Ullstorp Arabians
  Nyheter  
 
 
Start
 
Hästbuss / Hästtransporter
 
Nyheter
 
Hingstar
 
Valacker
 
Ston
 
Om oss
 
Galleri
 
Kontakt
 
 
 
 
 
 
Gästbok
 
 
2011 - December
 
En riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar vi er alla från Ullstorp Arabians! GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
 
 
2011 - Oktober
 
UA Axcel står nu i dressyrträning hos Eva Palmaer med siktet insställt på Sportcupen 2012. Blir till salu.
 
 
 
2011 - September
 
Vi gjorde en trevlig resa med bussen till All Nations Cup i Aachen, tillsammans med Eva och Vicki Palmaer och hingstarna Bimaal och FLM Verdi.
Bimaal FLM Verdi
 
 
UA Ela Efedra har blivit inriden under sommaren, och är nu till salu. Ett varmt tack till Alice Akkermann för all hjälp! UA Ela Efedra
 
 
2011 - August
 
UA Axcel blir 3:a i Göteborg den 20 aug. UA Axcel
 
 
UA Bey Shaka
vinner det prestigefyllda Wathba Stud Farm Cup på Täby Galopp.
UA Bey Shaka UA Bey Shaka
 
 
UA Bey Shaka blir av SAHF utsedd till Årets Arab inom galoppsporten.
 
 
 
Psenna och Giulietta deltar i Svenska Riksutställningen i Strängnäs. Psenna & Giulietta
 
 
Vi är stolta över att ha fått förtroendet att välkomna 2 underbara ston från Papas Arabians, nämligen Classica och hennes dotter Candanza. Classica vann sin klass på Riks 2011, och är dräktig med Glaz. Beräknas föla i mars. Classica & Susanna Uhlen
 
 
2011 - Juni
 
Psenna och Giulietta är i utstäl-lningsträning hos Susanna Uhlén och Emma Rehnmark för att visas upp i showringen under säsongen. Här deltar de i Scandinavian Open Championships på Blommeröd, där Psenna får 89 poäng. Giulietta visas i fölklass och kommer 2:a.
Psenna & Giulietta Psenna & Giulietta
 
 
2011 - Maj
 

2 föl födda:

UA Giulietta (MPA Giuliani x Psenna)
UA Divanni (Da Vinci FM x Lilla Amie)

Se mer under deras egna sidor. Båda blir till salu

UA Giulietta UA Divanni

 

UA Giulietta

UA Divanni
 
 

UA Axcel är stolt far till sin förstfödde son Center. Mor är Ela Estanzi.

Center Center
 
 
2011-01-10
UA Axcel har blivit STOOOR pojke, och väntas kvala 15 jan på Täby galopp. Vi håller tummarna.
UA Axcel
 
 
2010-11-07
UA Bey Shaka VANN idag en överlägsen SEGER i Romele Arabian Sprint på Jägersro och slog därmed den irakiske stortippade favoriten Al Harith med en hästlängd!!
UA Bey Shaka
 
 
2010-11-05

 

 
Vi har flera ston TILL SALU i åldern 1-6 år. För mera info, kontakta oss via mail el tel.  
 
 
2010-11-04

 

 
UA Bey Shaka springer på i galoppen och är framgångsrik och lovande. UA Bey Shaka kom bland annat 4:a i Derbyt. Han har sammanlagt sprungit 12 lopp, vunnit några och placerat sig i de flesta. Se mer under hans egen sida (Valacker),  
 
 
2010-11-01

 

 
UA Axcel har tillbringat sommaren hos vår galopptränare Charlotte Goss där han har blivit inriden, galopptränad och nu väntar på att kvala. (Se www.gossracing.se)  
 
 
2010-10-30
UA Psayah har varit på stor internationell fölshow i Danmark! Hon slutade på 86,67 poäng i mycket hård konkurrens bland fantastiska föl. Vi gissar att hon går en strålande framtid till mötes.
UA Psayah
 
 
2010-10-27

 

 

 

3 föl väntas till våren.

 

Egifasella... är dräktig med UA Axcel...

Egifasella UA Axcel

 

UA Axcel
 
 

 

Psenna är dräktig med MPA Giuliani.
Psenna MPA Giuliani

 

MPA Giuliani
 
 

 

 

Lilla Amie är dräktig med Da Vinci

Lilla Amie Da Vinci FM

 

Da Vinci FM
 
 
2010-10-25
Hästbussen/hästtransporter har nu fått en egen sida med all nödvändig information. Gå in via menylänken "Hästbuss" eller klicka på bilden bredvid.
Hästbuss
2010-06-25

 

 
Vi är glada att kunna berätta att Lilla Amie är konstaterad dräktig med superhingsten Da Vinci FM (Versace US x Full Moon Astar US) och att Psenna är betäckt med hingsten MPA Giuliani.  
 
 
2010-06-23

 

 
Vår nya buss ("Farkosten") är införskaffad och kommer inom kort att kunna erbjuda transporter såväl inom- samt utomlands. Mera info, fakta och foton kommer snart under egen länk och sida. Tills dess, ring oss eller maila för ytterligare upplysningar.

Vi önskar alla EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR!

Hästbuss Budde
 
 
2010-06-21

 

 

Bey Shaka sprang igår i Gbg. Pga av hans formtal; (handikapp) fick han rätt mycket övervikt och fick gå med 64 kg i stället för 58 kg som tidigare. Banan var uppblött och nerpsrungen pga ösregn. Han sprang 7:e löpet men placerade sig trots allt som 5:a med högsta vikten i loppet. Nästa lopp blir Jägersro 4/7. Sen kommer Derbyt!

2 ston, Ela Estanzia och Egifasella är konstaterat dräktiga med vår egen unghingst UA Axcel (Rohara Bacara US x Lilla Amie). Vi väntar på Ela Electra och ser med spänning fram emot våren 2011. Av flera skäl... 

 
 
 
2010-06-08

 

 
Psennas lilla stoföl efter El Sid har nu fått sitt rktiga namn och heter från och med nu UA Psayah  
2010-05-21
Sveriges andra El Sid-föl är fött. Psenna fick en ljuvlig liten dotter! Både mor och barn mår kanon.

 

Psennas föl Pearl
 
 
2010-05-20

 

 
UA Axcel har fått sin avelslicens, är friröntgad och SCID-clear och betäcker just nu 2 av våra egna ston. Spännande.  
 
 

2010-05-16

 
Efter nästan 8 månaders uppehåll och vila sprang Bey Shaka sitt första löp i Göteborg denna säsong. Fullt fält, 14 deltagande hästar, och Shaka VANN. He did it again! Stort tack till vår tränare Charlotte Goss samt till Annelie Holstenius som red.  
 
 
2010-05-09

 

 
Vi har varit och tävlat med våra småhästar i Shettisagility. Jätteroligt och ´trevligt; vi fick faktiskt rosett (men det fick alla andra också!). Äntligen ett forum för både barn och vuxna samt alla små urväxta hästar som bara "går där" som sällskap eller ännu värre, helt ensamma. Kan varmt rekommenderas. Se mer under skanesponnyagility, samt artikel i senaste Ridsport. Ingemar Hasselkvist vann första pris med vår lilla Maja, 1 år, för bäst matchande klädsel häst/människa. Övriga som deltog från oss var Lina och hennes lille son Linus. Shettis agility
 
 
2010-03-20

 

 
Vår hingst UA Axcel kommer att vet besiktigas och friröntgas för avelslicens 2010. Han kommer att betäcka 2 av våra egna ston och ev någon utomstående. (Se bilder under hans egen flik.)  
 
 
2010-03-16

 

 
Vi har bokat semin till Lilla Amie från Da Vinci FM, USA  
 
 
2010-03-15  
Psenna är stor och rund, och hennes El Sid-föl väntas ca 14 maj.  
 
 
2010-02-08

 

 
Ua Bey Shaka har rest till sin nya tränare Charlotte Goss,se mer under www.gossracing.se för en ny spännande säsong inom galoppen. Vi väntar med stor spänning på Derbyt!  
 
 

 

 

 
2010-01-21
Vi har till vår stora sorg förlorat 2 hästar denna dag. Vår underbara gamla trotjänare ardennern Exo, samt vackre llille kolsvarta minishettishingsten Budde.
Exo Budde
 
 
November 2009  
Vi har äntligen fått en duktig medarbetare i stallet, Anja Akkerman, som även tränar unghästar, rider in och motionerar våra ston. Anja har även köpt vår lille shettishingst Linus (nu vallack) som hon med stor framgång tränar för att deltaga i agility-tävlingar i sommar.  
 
 
091004

 

 

Bey Shaka sprang Kriteriet över 1600 m i Göteborg. Han ledde in på hela upploppet ända till 50 m före mål där han sprangs om av den danska hästen SR Dorwan, som tog segern med bara 4 tiondels sekund. Shaka slutade alltså 2:a av 9  och vi är oerhört stolta. Nu är han hemma igen för en välbehövlig semester innan nästa tävlingssäsong startar.

Ela Efedra är åter till salu. För mer info och bilder, ring eller maila. Även Ela Electra är till salu!

Vi utökar vår verksamhet och har nu på allvar kommit igång med kurser och föreläsningar. Tvådagarskurs i hästmassage, endagskurs för dressyrryttare resp islandshästägare i hästens biomekanik har redan ägt rum, och mera kommer. Se mer under www.gyas-hasticentrum.se

 

 
 
 
090816

 

 
SEGER!!
Bey Shaka tar hem en överlägsen seger i The Rookie Run på 1400 m i Göteborg, två hästlängder före 2:an. Totalt 11 hästar deltog. Vi tackar vår mycket duktiga tränare Emelie Pawar som gör ett fantastiskt jobb tillsammans med sin man Sri Ram Pawar, som red. Samt naturligtvis Bey Shaka själv som ju gjorde det största jobbet. Vi är så glada och stolta.Video kommer snart. Nu ser vi fram emot Kriteriet i oktober.
UA Bey Shaka
 
 

 

 

 
090726
Bey Shaka har sprungit sitt första löp i Göteborg; 1400 m för 3- och 4-åringar. Av 8 deltagande hästar kom han främst bland 3-åringarna och placerade sig 4:a närmast efter 3 st 4-åringar, bara 1/10 sek efter 2an och 3an som gick på samma tid. En jättebra start på en lovande karriär!Nästa start blir 16 aug i Göteborg.

 

 

Bey Shaka
 
 

 

 

 
090714
Psenna är hemma igen efter en tur i Danmark för betäckning. Är nu konstaterad dräktig med El Sid, multichampion och nu senast guldhingstchampion på Blommeröd med utställningens högsta poäng (92,67). Stor förväntan inför våren 2010.

 

 

Psenna
 
 

 

 

 
090713
Ela Efedra (e:Perignon Al Amar u:Egifasella) är idag såld till Carina Ehnbom. Vi önskar dem all lycka och framgång i framtiden, och ser med spänning fram emot Efedras utveckling både som blivande ridhäst och i utställningsringen.

 

UA Ela Efedra
 
 

090712

 

 

UA Bey Shaka (e:Om El Tanam u:Ciekawa) har gjort framsteg i sin galoppträning och har idag kvalat i Göteborg. Han sprang 9 sekunder snabbare än han behövde, och var inte ens trött. Han kommer att göra sitt första löp i Göteborg den 26/7, och vi håller alla tummar.

 

 
 
 
090701
Vi blev dock inte helt utan föl i år, vi fick en underbar liten svart mini, Maja. Stolta föräldrar är Lina och Budde. Stolt är också storebror Linus.

 

Maja
 
 
090310

 

 

Med stor sorg vill vi härmed meddela att Vår älskade Lilla Amie, förlorade sitt vackra hingsföl (e: Perinon Al Amar) åtta veckor innan beräknad nedkomst. Efter stor dramatik och med pågående antibiotikabehandling är hennes situation i nuvarande läge bra.

 

 
 
 
090130

 

 

Vi upplåter ett av våra stallar och inleder ett samarbete med dipl. equiterapeut Gabriele Olsson för att kunna ta emot hästar för konvalescens och rehabilitering. Verksamheten kommer att indelas i tre faser:
- Akutstadium
- Konvalescensfas
- Rehabilitering

med ett noga uppställt träningsprogram   Massage, elektroterapi (bl.a.laserbehandling), gymnastik, stretching, palpering m.m. kommer att ingå samt naturligtvis all vård, medicinering och i rehabiliteringsstadiet även en allsidig grundträning som kan göras grenspecifik i samarbete med gallopp-, trav-, eller dressyrtränare.   Hästarna kommer att erbjudas högklassigt analyserat specialfoder och speciella hagar för olika ändamål kommer att inrättas. Vi räknar med att kunna ta emot 5 hästar redan från juli/augusti 2009.   Gabriele kommer att ha ett nära samarbete med både erfarna hovslagare, veterinärer samt djursjukhus med tillgång till röntgen.   Läs mer om Gabriele och hennes mångsidiga verksamhet. www.gyas-hasticentrum.se

 

 
 
 
 
  Upp  
 
   
   
 
  All rights reserved: Ullstorp Arabians 2010-2012 © Design: zanadesign.se